Panna cotta is een Italiaans dessert (van origine uit de Piëmonte) waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en een ietsiepietsie gelatine en eventueel nog een ander smaakje.
Ik maak de mijne niet alleen met witte chocolade meer ik meng er ook nog wat kardamom dooorheen. De gelatine zorgt ervoor dat ‘ie niet wegloopt, wil je dat niet, of heb je weinig tijd, serveer ‘m dan rechtstreeks uit de vorm of in een glaasje.
Ik heb ‘m eerder gemaakt met een saus van bosbessen, nu met butterscotch.
Instructies
- Haal de kardemom uit de peulen, verwarm ze in een koekenpan en maal fijn in een vijzel.
- Meng kardamom met room, melk, zout,en de vanille met de uitgeschraapte zaadjes en breng tegen de kook aan.
- Laat 10 minuten naast het vuur staan.
- Roer de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine door de room en laat 5 minuten staan.
- Meng de witte chocolade goed door de warme room/melk en laat al roerend de chocolade oplossen.
- Passeer het chocolademengsel door een fijne zeef en verdeel over 4 ramequins.
- Laat minimaal 4 uur opstijven in de koeling
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
(te) veel
|
Ingrediënten
- 200 ml suikersiroop 1:1 (1 deel suiker op 1 deel water)
- 400 ml room
- 1 peul vanille uitgeschraapt
- 60 g bruine basterdsuiker
- 80 g boter in klontje, gezouten of ongezouten
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng de suikersiroop aan de de kook en laat 1/3 verdampen.
- Voeg room, vanille en suiker toe, breng weer aan de kook en laat onder voortdurend