Hier kun je me voor wakker makken, panna cotta. Onderstaande heb ik wat aangepast want panna cotta betekent natuurlijk gekookte room en hier zit ook melk door. De Italiaan zal zich sowieso wel schamen want om er dan witte chocolade doorheen te roeren… Enfin, probeer het maar, het is superlekker. Wat betreft de gelatine kan het als je het vanuit glazen serveert, wat ik hier doe, best een tandje minder. Als je ze wilt storten ben je blij met die 5 blaadjes.

Recept Afdrukken
Panna cotta van witte chocolade
Maaltijd dessert
Keuken Italian
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Italian
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng room, melk, vanille en een snufje zout, breng tegen de kook aan en haal de pan van het vuur.
  2. Los 5 minuten later de in water geweekte en uitgeknepen gelatine op in de warme vloeistof en laat 10 minuten naast het vuur staan.
  3. Meng de chocolade met de warme room/melk, laat een minuut staan en laat al roerend de chocolade oplossen.
  4. Passeer alles door een fijne zeef en verdeel over 10 glazen of vormpjes. Laat minimaal een uur opstijven in de koeling.
  5. Breng myrtilles met suiker en crème de myrtilles (of Cassis) aan de kook en laat 10% inkoken. Breng op smaak met limoensap en draai tot een coulis in de keukenmachine. Passeer eventueel door een zeef.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.