Rechtstreeks uit mijn favoriete Spaanse strandtent, de lekkerste paella die ik ken. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats, zo lekker als hier met je voeten in het zand wordt hij thuis nooit, hittegolf of niet!

  • 100 ml olijfolie
  • 30 tenen knoflook, grof gehakt
  • 4 prei, grof gesneden
  • 3 stronken bleekselderij, grof gesneden
  • 5 wortels, in stukken
  • 2 paprika rood, in stukken
  • 2 kilo strandkrabben, klein gemaakt
  • 700 gram tomaat pelati
  • 4 liter mineraal water
  • 2 sepia, schoon
  • 12 mosselen
  • 12 langoustines
  • 12 kokkels
  • 10 tenen knoflook, doorgedraaid
  • 100 gram rijst Bomba, per persoon

voor 6 personen

1. zet knoflook, prei, bleekselderij, wortels en paprika aan in 100 ml olijfolie en laat een kwartier bakken zonder al teveel te kleuren.

2. voeg strandkrabben en 400 gram tomaat toe, vul op met mineraalwater, breng tegen de kook aan en laat 30 minuten trekken.

3. bak de sepia in 50 ml olijfolie tot ze niet meer sissen en blus af met het restant van de tomaat.

4. bak in een apart pannetje 10 tenen gemalen knoflook in olijfolie (pas op dat het niet bitter wordt) en voeg toe aan de sepia-tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.

5. meng de rijst met 1,8 liter gezeefde bouillon* en breng op smaak met de tomaat-sepiasaus. Goed mengen met de doperwten en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC laten garen.

6. na 15 minuten schaal- en schelpdieren in de paella drukken en nog 5 minuten in de oven zetten. Serveren met stukken citroen.

*het restant van de afgekoelde en gezeefde bouillon kun je perfect invriezen.


Reacties

  1. Door Gerco de Haan

    volgens mij klopt dit recept niet helemaal, hoeveelheden passen niet bij het aantal personen en bij de samenvoegingen aan het eind worden niet alle reeds bereide onderdelen gebruikt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.