Ik heb een uurtje over tussen een afspraak met de chief PR van Happyhappyjoyjoy en de mondhygiëniste, het is lunchtijd en mooi weer, wat te doen? Dolend door Amsterdam-zuid, daar zijn beide dates, rijd ik door de Johannes Verhulsstraat langs Oud Zuid. Jaren niet geweest, why not?
Op het terras zit Job van De Gouden Ton met een Spaanse meneer en een koelbox met Txakolina (van die meneer) die net aan een terrine van octopus begint. Ik mag die niet verteld de lieve mevrouw binnen, want die is van de avondkaart, “maar Job dan..?, “Ja Job, die heeft een speciale behandeling”. Het mag de pret niet drukken, de burrata met 3 prima groene kerstomaatjes en 4 superlekkere rode kerstomaatjes, allen ontveld, is top.
Ineens staat er een oude bekende naast me, Ralf Woerde, de oude uitbater van Spring en de Oesterbar is terug op honk en verdeelt zijn tijd tussen zijn productiebedrijf in de houthavens en Oud Zuid, wat betekent dat het met de smaken wel snor zit. De gebakken dorade is heerlijk, zo ook de asperges en de risotto, hoewel de laatste meer weg heeft van rijst in beuure balnc dan een echte risotto, maar de smaak is top.
Geen dessert zo vlak voor het schoonmaken van de tanden, en ook geen wijn, het bloedt al genoeg straks! Lekkere lunch!
Restaurant Oud Zuid|dagelijks geopend van 12:00 tot 1:00|keuken sluit om 22:00|Johannes Verhulststraat 64|Amsterdam|bel 020-6766058 |info@restaurantoudzuid.nl|free wifi