M’n oude vriend Marco woont tegenwoordig half in Bangkok en door toeval hebben we een paar weken geleden contact. Als hij hoort dat ik er binnenkort ben organiseert hij direct een culinaire trip, en die begint aan het zwembad van het hotel (Sukothai).
Men neme een bol pizzadeeg, maakt er een bodem van en bestrooit die aan beide kanten met wat specerijen en kruiden. Afbakken met dat ding en horizontaal doormidden snijden. Insmeren met een soort kaascrème en beleggen met rauwe ham en rucola… porno!
Hierna gaan we naar de eerste tent, de Opposite Mess Hall, gesitueerd op de 1ste etage van een krakkemikkig hoekpandje in 27/1 Sukhumvit soi 51. De chef/eigenaar is een Australiër en zijn rechterhand een fenomenaal goed en snel Thaïs wijffie. We bestellen crispy little prawns met Tukta’s tartaresauce, goddelijk lekker en met kop en kont “vreten” we binnen een minuut het schaaltje leeg.
De bruschetta’s met sour cream en kaviaar zien er cooler uit dan ze zijn, maar de Belgische wafel met geplukte confit van eend, zachte paté en een droge piccalilly is weer fenomenaal. We drinken een Van Volxem Saar riesling (D, 2013) en kijken de ogen uit.
Een paar houten tafeltjes, een paar bankjes, wat krukjes en 8 barkrukken, allemaal supersimpel, maar de tent zit vol met alleen maar leuke mensen die lekker eten en weer snel weggaan. We eindigen met de buns; de eerste met krokant gefrituurde kip met dill pickles en satésaus, de 2de met pulled pork en shrimpmayonaise, de 3de met gebakken tempeh, gerookte kaas en kimchee. Waanzinnig!
De rekening is te verwaarlozen en we springen in de auto, op weg naar de kippentent (Mitsumori)
oppositebangkok.com