Mijn vriend Ferry is altijd in voor een feestje, en als er niets te vieren is dan bedenkt hij wel wat. Zo is er al jaren de Opening van het Officiële Souffléseizoen, dit jaar op 31 oktober j.l. Ga standaard uit van een setting van een man of 20 (geen vrouwen), een lange tafel, mooie wijnen van Denny en heerlijk eten van chef Willem Pieter van Dreumel.

We starten op het terras, hoe is het mogelijk 1 dag voor november, met een glas cava van Bohigas met wat kroepoek van tapioca met gember en chili (ik hoor later dat dit de nieuwe chutney van huisfotograaf Arnold is, top!) en wat pan con tomate met de beste ansjovis van de wereld (uit Cadiz).

img_9577

Aan tafel starten we met een combinatie van krab, zwezerik en burned cream, met crème van limoen en crème van gerookte paprika, waarna een soort warme bavarois van wilde zalm. Hier kun je me dus anytime voor wakker maken, een soort quenelle de brochet maar dan in een vormpje en van zalm ipv snoek, met daarbij een beurre blanc met dragon en venkel. Te gek lekker. In het glas een chardonnay van Chateau de Chamirey (witte Mercurey) op magnum (F, 2013).

img_9588

Pièce is hertekalf met boerenkool en kruidzwam, met daarbij een gedroogd knapperig schilletje van aardpeer. We drinken een Moulin a Vent Couvent des Thorins (F 2013) en zijn in afwachting van het sluitstuk!

img_9590

Oh nee, eerst nog een entremet, een hartige, dat kan, zoek Wikipedia er maar op na! Een tosti van foie gras en appel, en vooral dat laatste, flinterdunne gesuikerde en gedroogde plakjes appel, te gek.

img_9593

Tot besluit, hè hè…, een waanzinnige soufflé van mango en passievrucht (zie boven).

De dag is nog niet ten einde, nog lang niet, maar daarover later meer (onthoud; de Kas, en Breda…)


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.