… en zo stond ik afgelopen maandag op de trappen van de hagelnieuwe Kookfabriek in Rotterdam. Microfoon in de ene hand, Ted Langenbach, je weet wel, van Now en Wow, naast me, en een enorm sabel in zijn andere hand. Samen de dop van de fles Moët afknallen en de opening was een feit.
Om dat het leuk is anderen in je succes te betrekken had ik chefs uit de buurt gevraagd om mee te doen en zo hadden we geweldige happen van Parkheuvel (spek van Bommerigger big met crème fraiçhe, kaviaar en ossenstaartgelei), Perceel (oester à la meunière), Jim de Jong (langoustine in tulpenblad uit eigen moestuin, met gerookte mayonaise, langoustinebouillon koolrabi en schuim van zeewater) en Asian Glories (luchtige Chinese hamburger met gemarineerd spek).
Enorme opkomst, lekkere drankjes, geweldig eten en een goede sfeer, eigenlijk een dwarsdoorsnede van waar de Kookfabriek al voor staat in Amsterdam en Den Haag, nu ook in Rotterdam.