Nou dan maar meteen de robatoyaki uitgeprobeerd met spek, want als er iets fikt..

De foto komt uit Oriental Streetfood en is gemaakt met zo’n superhandige Joy Stove.

Recept Afdrukken
oosters gedroogd spek
Maaltijd snack
Keuken vietnamees
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 12 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd snack
Keuken vietnamees
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 12 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Droog de plakjes spek een uur op een lauwe BBQ waar je eerst nog een handje rookhout op gooit.
  2. Maak ondertussen een marinade van sojasaus, vissaus, ketjap, oestersaus, shaoxing wijn, 5-spice poeder, suiker, peper en zout en en leg hier het warme spek in. Laat minimaal 12 uur staan.
  3. Haal het spek uit de marinade en laat op een rooster uitlekken. Meng de honing met het warme water.
  4. Smeer de stukken spek aan beide kanten in met de honing en grill om en om krokant op een bbq van 220ºC

 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.