Nou dan maar meteen de robatoyaki uitgeprobeerd met spek, want als er iets fikt..
De foto komt uit Oriental Streetfood en is gemaakt met zo’n superhandige Joy Stove.
Prep Tijd | 20 minuten |
Passieve Tijd | 12 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kilo buikspek
- 15 ml Kikkoman sojasaus
- 15 ml vissaus
- 15 ml ketjap manis
- 10 g oestersaus
- 15 ml shaoxing wijn of droge sherry
- 1 tl 5 spice poeder
- 40 g suiker
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
- 50 g honing
- 15 ml water
- rookhout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Droog de plakjes spek een uur op een lauwe BBQ waar je eerst nog een handje rookhout op gooit.
- Maak ondertussen een marinade van sojasaus, vissaus, ketjap, oestersaus, shaoxing wijn, 5-spice poeder, suiker, peper en zout en en leg hier het warme spek in. Laat minimaal 12 uur staan.
- Haal het spek uit de marinade en laat op een rooster uitlekken. Meng de honing met het warme water.
- Smeer de stukken spek aan beide kanten in met de honing en grill om en om krokant op een bbq van 220ºC