…. gaat het helemaal top. Na 2 dagen ledigheid en hangen met de familie Rive is de druk van de vorige chef verdwenen en zijn we alleen. Lucas heeft veel goede tips gegeven alsmede wat spulletjes achtergelaten waar we graag gebruik van maken. Tip 1, “neem nu maar diepvries, er is niets anders” hebben we naast ons neergelegd, als je lang genoeg in de buik van het hotel blijft zwerven, de kelders met keukens en opslag, en lang blijft zeiken, heb je ineens 6 bossen asperges. De Turken, waaronder onze 2 commies, begrijpen niks van ons en zeggen serieus dat diepvries veel beter is. Tip 2 “als je de commies om een boodschap stuurt zijn ze een uur weg” klopt ook, maar als je ook ziet hoe onmetelijk groot die keuken is, en hoe slecht de mannen communiceren, is dat ook wel weer logisch. Voor de rest is het lichtelijk improviseren, is de ossenhaas ontdooit, zijn de oesters slecht, stinken de scheermessen, is het in de keuken ruim 40°C en vriest de koeling. Prima! We slaan ons er doorheen, en na een dagje mise en place dinsdag was het gisteren D-day. Toch maar weer begonnen om 10 uur, commies vanaf 12 uur, en uiteindelijk stonden we om 7 uur ’s avonds helemaal strak. Onze vrienden gaan over het algemeen eerst doen en dan vragen, dus dat was even wennen, maar nadat om 19.15 de eerste bon binnenkwam was het verder vooral een kwestie van goed opletten en rustig blijven.

De gasten eten hier in een moordend tempo, amuse om 19.15 betekent dessert om 21.05 (8 gangen!), en dan nog durft de maître te zeggen dat het sneller moet omdat een Russische tafel klaagt. Ze hebben kinderen bij zich en die moeten naar bed. Die kinderen eten overigens een ander menu, het kindermenu, dat uit “de buik” van het hotel komt en bij ons nog even een tikkie in de magnetron krijgt. Lang verhaal kort, 3 uurtjes beuken en om 22.15 aan de Saphire + tonic (de Tanqueray is na 3 dagen al op) aan de bar. Alle restaurants zijn dicht en het laatste wat ik die dag gegeten heb was een tosti om 9.30. De penne met Parmezaanse kaas en Ron’s hamburger smaken als een godenmaal op de kamer (roomservice, ook included), nadat we eerst even zijn teruggekoeld in de jacuzzi…. Middernacht licht uit, vandaag weer om 11 uur beginnen.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.