Een echt goed gebakken omelet, het is geen sinecure. Bij Topchef 1 was het de test om toegelaten te worden, en dan nog wel in een rvs-pan. Het is eigenlijk heel simpel en heeft vooral te maken met geduld!

Verwarm de anti-aanbak koekenpan (we houden het makkelijk) heel langzaam voor, laat er een klontje boter in smelten, zet iets je hoger en wacht tot het heel licht gaat bruisen. Zet direct het vuur laag. Roer 3 eieren door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Niet heftig kloppen, er mag best nog een miniem verschil tussen dooier en wit te zien zijn, en zeker geen room of melk.

Giet het ei-mengsel in de pan en wacht tot je de bodem licht ziet stollen. Roer de bodem los en laat nogmaals stollen (dit zou het moment kunnen zijn dat je een vulling, geraspte kaas of zo, toevoegt).

Begin aan 1 kant van de pan met een brede spatel het omelet op te rollen, laat steeds even in de vorm stollen en rol steeds wat verder tot je een platte rol hebt. Draai of schud de rol nog 1 of 2 keer om en laat op een bord glijden.

Het is de bedoeling dat het omelet “baveux” is, dus heel licht uitloopt als je haar doorsnijdt.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.