Oesters, I love it, en niet alleen met kerst hahaha. Gewoon puur met niks, of een knijpje citroen en wat grofgemalen peper, of met mignonette (rodewijnazijn met fijngesnipperde sjalot) of met granité van komkommer en ingelegde uitjes (dank je Vanja van der Leeden), of met sorbet van rode biet, of… er zijn vele manieren, onderstaande mag niet in je lijst ontbreken. Ik maak meteen saus voor 36 oesters, t’is Kerst, dus lekker volle bak… (Oesters openen leer je door hier te klikken).
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g gefermenteerde zwarte bonen fijngehakt (Toko)
- 50 g knoflook zéér fijngesneden
- 50 g verse gember zéér fijngesneden
- 25 g Spaanse peper ontzaad en zéér fijngesneden
- 100 ml sojaolie en wat extra…
- 75 ml Kikkoman sojasaus
- 36 oesters creuses
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng zwarte bonen, knoflook, gember, Spaanse peper en sojaolie in een steelpan aan de kook (zorg dat er 1 cm sojaolie op de vaste ingrediënten drijft) en blijf roeren om aanbakken te voorkomen.
- Laat al kokend 3 minuten trekken, haal van het vuur en laat in het vocht afkoelen.
- Giet de afgekoelde olie van de zwarte bonensaus af en meng met de sojasaus.
- Steek de oesters open (klik hier), haal ze los, spoel de schelpen uit en leg de oesters terug in de schelpen.
- Gril de oesters, direct, op een hoog gestookte barbecue* (250ºC) tot het vocht begint te bubbelen, geef ze allemaal een lepeltje zwarte bonensaus direct opeten!
Notities
* Geen BBQ..? Gebruik de oven op de hoogste stand en blijf kijken tot je het eerste bubbeltje in de schelp ziet verschijnen. Meteen eruit, afmaken en aanvallen