Ik was dit niet van plan, serieus, maar ik vond het zo lullig voor vriend Eus dat hij in december Corona had en niet meekon, dat ik speciaal voor hem in de rij heb gelegen voor een plekje aan tafel bij Noma’s nieuwe seafood menu. Iemand moet het doen…

Geen oehs.. en aahs.., hoewel die er zeker waren, maar een opsomming van het menu met wat plaatjes.

soep van krab en kruiden met champignonolie

stonecrab met crème van hazelnotenmelk en rauwe garnaaltjes

“oog” van gerookt kwartelei en mossel

rauwe (levende) coquille met mierikswortel

mousse van garnaal met zeewier

eitjes van de snotolf met saus van gebrande gist

oester met appel

lichtgegaarde inktvis met koji

zeeslak met saffraan en truffel

wafeltje met kabeljauw-eitjes (zie boven)

gesouffleerde pieterman met groene kool

éclair met kaviaar oester en kelpzout

langoustine met saus en geconfijte Japanse kweepeer (pièce)

opfrissertje van kelp (kombucha)

ijs (amazake) van kweepeer met spirulina, geschaafde katsuobushi van pompoen en oesterzout

sandwich van gesuikerde kelp met mousse van pruimenpit

taartje van zoete paddenstoel

Ik kan er uren over praten, het blijft heel bijzonder. Terwijl de boel binnen weer wordt geprept voor de dag van morgen zitten wij buiten bij een grote vuurschaal met een Deense GT en een lekkere sigaar.

Noma | Refshalevej 96 | København | Denemarken


Reacties

  1. Door Tycho

    Hi Julius,

    Ik en mijn vriendin waren er toevallig ook en zagen jullie zitten aan de andere kant van de zaal 🙂

    Ik zag dat sommige mensen kleine variaties op gerechten kregen en soms ook een totaal ander gerecht.

    Wij hadden bv niet de mossel maar kingfish in mais miso.

    Ik heb dit wel eens vaker gezien bij restaurants en vroeg mij af of jij weet waarom dit gedaan wordt?

    Is dit om iedereen een unieke ervaring te geven?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.