Ik weet het, ik was er in augustus ook, en het gebeurt hoogst zelden dat gasten 2 keer in 1 jaar bij Noma “mogen” eten, en toen ik het maître James in augustus vroeg begon hij keihard te lachen… Toen ik uitlegde dat ik met de eigenaars van het Deense Rice zou komen, als afscheidskado voor de vrouw (Isabel) die net 12 jaar hard voor ze heeft gebikkeld zei hij “send me an email and I’ll see what I can do…”
Het is 4 maanden later, we lopen om 12.10 binnen, de hele crew staat klaar met een “hello” en de full monty gaat beginnen!
seizoensappel met crème van zwarte appel en vlierbloesem
rauwe coquille met fudge van gereduceerd komkommersap met boter, mosseljuice (N)
herfstbladeren, met o.a. ingelegde peer, broodtak met mieren, blaadje van blauwe bessen, en gefermenteerde appel (N)
taartbodem gemaakt van zeewier met gepickelde radijs en komkommergelei
geraspte verse walnoot met curd van melk en peterselie-crème en –olie (N)
groene kool gevuld met zee-egel en afgelakt met peterselie
langoustine met smokey ui en rozenwater
de koppen van de langoustine
boompje van gegrilde artisjok met kaviaar uit Noorwegen en gerst (N)
gestoomde King krab met een saus waarin eigeel
gegrilde kruiden van de grill met pasta van coquille
geroosterde wilde eend, in onderdelen, met blaadjes om pakketjes te maken en kleine hoopjes eendentartaar met een dekseltje van kippenfond (N)
ingelegd zuur waaronder besjes en kruiden (N)
3 crèmes, aardappel, amandelmelk en pruim, met sap van gefermenteerde pruimenschil
Magnum van zwarte bessen en vlierbes (N)
rendiermos “gekookt” in chocolade
chocolade paddestoeltje gevuld met eekhoorntjesbrood
zelfgemaakte egg nog (advocaat) met bosvruchten
Het is wederom een feest (alles met een (N) is voor mij nieuw), alles is tot in de perfectie bereid maar ook de sfeer, de service, de vriendelijkheid, het tempo, alles is perfect.
Ben benieuwd of ze dat in mei in Mexico ook voor elkaar krijgen…, ach ik weet het eigenlijk wel zeker!