Ik doe een paar dagen Laren! Dit was ooit het icoon van Laren, en dat wordt het misschien wel weer. Nick Vollebregt’s Jazzcafé, met Sesjun live jazz vroeger op donderdagavond meen ik, iconisch dus.
Er is een hoop gebeurt hier, maar niet aan het interieur. Eigenlijk is Nick een ouwe bruine kroeg met een klassieke eetzaal erachter. Wit linnen servetten in zo’n ouderwetse pluim op tafel, en niet te vergeten…, ouderwetse bediening. Heerlijk! Heerlijk is het ook met mijn vriend Arjen op het terrasje aan de voorkant alwaar we met een glas rosé in de hand elkaar jaloers vertellen hoe goed we het hebben bij onze vrouwen, maar ook hoe heerlijk het is om af en toe even met z’n tweeën op pad te zijn en te praten over jongens-dingen (auto’s, wijn, en de eerder genoemde vrouwen…).
Veel historie dus bij Nick, en sinds kort staat de zaak onder leiding van Robert Zuijderhoudt (van Bistro Zuijderhoudt in Laren en La Cave in Laren). Robert heeft de kaart direct aangepakt en die staan vol met lekkere en niet te ingewikkelde gerechten.We delen vooraf langoustines uit de oven met knoflook en olie,
pelgarnalen met citroenmayonaise, en gebakken eendelever met in calvados gebakken appel en San Danielle ham. Allemaal lekker!
Hoofdgerecht is langzaam gegaarde kalfssukade met kropsla, (weer) eendenlever en friet.
Het gerecht is heerlijk en gaat verbluffend goed bij de overheerlijke Amarone. “Veel te zwaar” zegt Meester P., maar wel heel lekker moet hij later toegeven. En lekker is het allemaal, en relaxed ook, zeker ook de nazit met een sigaartje op het terrasje aan de voorkant. We lijken wel 2 oude nichten, maar wat geeft het… Genieten in Laren.