Ik ben niet zo van de mosselen, vind het vaak een hoop gedoe en wordt al onwel als ik aan al die verschillende sausjes denk, alhoewel ik een beetje vet niet uit de weg ga. De lekkerste mosselen at ik ooit bij Compartir in Cadaqués, open en iedere schelp gevuld met een mossel èn met béarnaisesaus.
Mosselen boven de bbq vind ik ook top, heb er zelfs net een nieuw mandje voor gekocht bij Vuur en Rook.
Mosselen van Stadsmarkt de Pijp (Roem van Yerseke) erin en knallen.
Frietjes van Friethoes erbij, zo dat was wel weer genoeg reclame (en ik krijg daar serieus niets voor). Oh wacht…, Kewpie mayo bij de frietjes…
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 5 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 200 ml olijfolie
- 1 sjalot gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 1/2 bos platte peterselie gesneden
- 1 tl maldon zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Spoel de mosselen en verwijder eventuele baarden en andere ongeregeldheden, let vooral op dat alle mosselen nog dicht zijn en heel zijn.
- Stook de bbq goed heet op.
- Meng olijfolie met sjalot, knoflook, peterselie en Maldon.
- Gril de mosselen rondom gaar in een schelpenmand boven het vuur. Schud regelmatig om, controleer of alle schelpen open zijn maar laat het gehele grillen niet langer dan een minuut of 3 duren.
- Gooi de gare mosselen in een grote kom en overgiet met het olie-mengsel, goed schudden et voilà…