Vandaag gaat mijn podcast Julius’ Voorraadkast over mosterd, en wat is er leuker om daar wat mee te maken, de mosterdsoep van mijn vader.

Recept Afdrukken
Mosterdsoep
Maaltijd soep
Keuken Frans
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd soep
Keuken Frans
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smoor de ui glazig in olie, voeg prei en wortel toe en bak de groenten lichtbruin.
  2. Bestrooi de groenten met bloem, bak nog even door, blus af met witte wijn en voeg de bouillon en de kruiden toe.
  3. Breng de soep tegen de kook aan en laat minimaal een uur stoven.
  4. Verwijder de kruiden en pureer de warme soep in de keukenmachine.
  5. Voeg Franse en Zaanse mosterd en room toe en laat nog 10 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper.
Notities

Hoe kleiner je de groenten snijdt hoe meer smaak ze afgeven èn hoe fijner de gemalen soep uit de keukenmachine komt.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.