Mosselen met 3 vette sausjes…, niet echt mijn ding, maar de varianten vind ik echt top, want mossels (dat zeggen de Zeeuwen) kunnen echt superlekker zijn. De top at ik onderlaatst met mijn vriend Willem Hiele bij Café Mosselhuis in Oostende, niet normaal lekker, maar ook bij Compartir in Cadaqués, iedere schelp gevuld met een mossel èn met béarnaisesaus zijn ze niet te versmaden (een gewoon ‘ouderwets’ mosseltje van de BBQ vind je hier)
Wil je een keer wat anders denk dan aan onderstaande oosterse mosselen, zoals ik ze vroeger in Happyhappyjoyjoy maakte (het recept heb ik van Jenny Loh en haar man Popo Fan, de veel te vroeg overleden eigenaars van Asian Glories in Rotterdam).
Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
- 3 sjalotten fijngesneden
- 2 el olie
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 el zwarte bonensaus
- sesamolie
- 1 el sojasaus light
- 2 el oestersaus
- 2 el suiker
- 3 bosuitjes in smalle ringetjes
- 1 kg mosselen schoongemaakt
- 1 Spaanse peper gehalveerd, ontzaad en in smalle reepjes
- 2 takjes koriander
Ingrediënten
|
|
- Bak op hoog vuur kort de sjalotjes in de olie, en voeg knoflook en zwarte bonensaus toe (MEP).
- Meng sesamolie, sojasaus, oestersaus en suiker en roer tot de suiker is opgelost (MEP).
- Bak de mosselen met sjalot-knoflook-bonen en bak totdat ze openstaan.
- Voeg sesamolie-sojasaus-oestersaus-suiker en de helft van de bosui en de rode peper toe en schep deze ingrediënten snel door de mosselen.
- Verdeel de mosselen over kommetjes of diepe borden en verdeel de overgebleven rode peper en bosui over de mosselen.
- Garneer met een takje koriander en serveer direct.