Ik was bij Mos op dag 2, om lekker te eten en om Chef Egon van Hoof (ex Ron Blaauw, ex Aandepoel) een hart onder de riem te steken en heb er toen al uitstekend gegeten. Ondertussen heeft Egon na 1,5 jaar een Michelinster en groeit de pracht-locatie aan het IJ (2 minuten lopen van het Centraal Station in Amsterdam) uit tot een klein culinair tempeltje!

Ik was er afgelopen dinsdag weer, op uitnodiging van de mannen van van As en het was een topavond. Gezellig want de complete G6 zat aan tafel, en heerlijk want zoals ik al zei kan Egon heel lekker koken.

Amuses bestaan deze avond uit een bouillon van kombu met lavasolie, sticks (zij noemen het tuilles) van oude kaas met sumacpoeder, piccalilly-balletjes met lijnzaad, en een kroepoekje met palmhart en gel van mango.

Domaine de la Taille aux Loups, Jacky Blot (F, 2014)

Daarna luchtige biet met olijf en arganolie, en zeebaars met crème van zeebaars, anchiote en quinoa.

Malvazija Kavlitetno Odnjegovala Obitelj Markezic (Kroatië, 2014)

Door met een pizza van tortilla met mole, cashewnoten, munt, ossestaart en tartaar van langoustine, tegelijk geserveerd met kort gegaarde langoustine met meiraap en chioggiabiet.

Zeetong met oester, kokos en zoete aardappel.

Tumba del Rey Moro (E, 2013)

Rode mul met Hongaarse zuurkool, crumble van merg, en kokkels.

Malterer Weizzenburgunder & Freisamer (D, 2010)

Parelhoen, op karkas gebraden, met pruimen, melk van macadamianoten.

Terra Dei Celti Barbaresco Riserva (I, 1998)

De eerlijkheid gebiedt met te vertellen dat het dessert me eigenlijk een beetje is ontgaan, ik zie appelstrüdel…, gezelligheid, een wijntje, je weet hoe het gaat… De gezelligheid zorgt voor enkele lacunes in het schrijfwerk, maar ga er maar gewoon naar toe, ze stellen je niet teleur!

Mooie avond!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.