
Monique is de winnares van Topchef de Jonge Professionals, mijn 2de seizoen van Topchef, in het afgelopen voorjaar. Monique schitterde niet in de voorrondes, deed het gewoon keurig, en kwam los in de halve finale. Tijdens de finale had ze grote problemen met haar lamsvlees en ik zie haar nog worstelen met een half lam in de keuken in Carcassonne. Haar diner maakte toen op ons de meeste indruk, ondanks het geweldige niveau van haar mede-kandidaten, en zij ging er vandoor met de hoofdprijs, een baan als chef de partie bij restaurant Bridges in Amsterdam (bonjour-goedenmorgen in hotel The Grand).
Ondertussen loopt haar contract daar over een maand of wat af, maar daar maak ik me helemaal geen zorgen over. Ik was er gisteren en de desserts uit haar keuken, ze staat patisserie, waren het hoogtepunt van de lunch. Ze is ondertussen haar opleiding aan het afmaken, overweegt te verhuizen van Eindhoven naar Amsterdam, heeft een leerling onder zich werken, kortom, ze gaat er helemaal voor, en dat was ook te proeven. Na Belotta, kabeljauw, zwezerik en heilbot was er goddank nog wat ruimte over voor een ½ crumble van abrikoos, en een ½ Perzische ananas (ik moest van de maître aan de abrikoos en van Monique aan de ananas, vandaar). Licht, verfijnd, balans, helemaal te lekker. Het zijn natuurlijk de ideëen van chef Aurélien Poirot, maar toch. Goed gedaan Monique!!

Leuk om te horen dat het zo goed gaat met Monique. Ik gun het haar van harte.