Ik was bij mijn favoriete bakker op de Huizerweg in Bussum, Maison Gourmande, waar je in je beste vakantie-Frans je bestelling moet doen want de lieverd spreekt geen woord over haar (Franse) grens en daar zag ik moelleux aux pommes liggen. Ik had nog een schaal Jonagolds dus dacht:” dat kan ik ook”, en dat klopte. De volgende keer moet ik er alleen net zoals zij een laag afdekgelei overheen kledderen, wordt het nog mooier en vooral lekkerder.
Instructies
- Verwijder de klokhuizen uit de appels, snijd ze in stukjes en meng met citroensap.
- Klop eieren met suiker en vanillesuiker en voeg boter toe.
- Klop bloem, gist en zout door het beslag en meng goed.
- Meng het beslag met de appels en vul hier een ingevette vorm van ø21 cm mee (je houdt dan wat over voor een 2de vormpje van ø11 cm).
- Bak de moelleux 35 à 40 minuten in een op 185ºC voorverwarmde oven en laat afkoelen (het kleine vormpje is na 20 minuten gaar).
- Verwarm 100 ml appelsap en laat hier de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen. Meng met de rest van het appelsap en smeer met een kwastje over de taart.