Na wat vertraging dan eindelijk in Chicago, en meteen midden in een protestmars van duizenden illegalen. Welcome to the USA!
De culinaire belevenissen aan boord van de KL 611 zal ik na woensdag beschrijven, eerst maar eens afwachten wat ik ga meemaken tijdens het proefpanel. S’avonds gegeten bij MK, wat staat voor Michael Kornick. Mooie tent, jammer dat ze toen ik belde om te zeggen dat ik wat later zou zijn meteen vertelden dat ik toch echt binnen anderhalf uur weer weg moest zijn. Eenmaal binnen hebben we dit even recht gezet, we mogen zo lang blijven als we willen, alleen hadden ze dat nog niet aan de bediening verteld. In een moordend tempo gaan we van start met een rillettes van gerookte zalm als amuse en een fles Qupé, bien nacido cuvée, Santa Barbara County (USA, chardonnay/viognier 2004). Voordat ik het vergeet, ik ben hier niet alleen maar met Arthur, die bij ons werkt als inkoper en logistiek manager. Het eerste gerecht uit het Wintermenu is een salade met Parmaham, groene asperges, mosterdressing en op smaak gemaakte crème fraîche. Erg simpel, maar wel lekker. De salade wordt gevolgd door Maine diver scallops, coquilles St. Jacques uit Maine, niet gekweekt maar door duikers opgedoken, op een puree van sancho en citroen (sancho is een soort hartige meloen), met een saus van kippenbouillon, citroen, krokant gebakken kappertjes en gele rozijnen. Onwijs!! Zoet-zuur klopt helemaal, maar ook de textuur van harde kappertjes, zachte puree en net niet gare scallops is wonderschoon. Ondertussen gaan we over op de Pesquera tinto (E, 2002) en wordt ons een kleine risotto gebracht, gaar gemaakt met rode wijn, afgemaakt met mascarpone, confit van eend en oesterzwammen. Alles wat het vorige gerecht in zich had missen we hier. De rode wijn laat een zuur spoor achter in de risotto, die overigens net niet gaar is, en de confit is bremzout. Julio zal het aan de keuken doorgeven!! Het pièce is een filet van hert, op geprakte spruitjes, met een chutney van bietjes, walnoten en sinaasappel en een saus van wederom rode wijn, jeneverbes en gin. Lekker.
Arthur gaat voor een met vruchtjes gevulde meringue en ik sluit af met wat prachtige kaas, te weten colorouge, pleasant ridge reserve, tomato tome en mount St. Francis. Allemaal Amerikaans, allemaal erg lekker. We laten de rekening nog even corrigeren en nokken om half 10 af