Het blijft lekker weer, so roll out the barbie…!
Dit is eigenlijk een Chinese mixed grill, met voor ieder wat wils. Grillen met een beetje ballen kun je het ook noemen. Voor wie de Telegraaf niet heeft (afgelopen zaterdag in de Vrouw), geef ik de basis. Typisch een recept waar je een totaal eigen invulling aan kunt geven wat betreft smaken, experimenteer erop los. Ik ben er normaal niet zo’n voorstander van maar dit is een makkie, met allemaal hetzelfde vuur en bijna dezelfde gaartijden.
Receptje uit mijn nieuwe boek BBQ, the next level.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 el chilipeper droog, gemalen
- 1 tl sichuanpepers gemalen
- 1 el 5 spice poeder
- 1 el witte peper gemalen
- 1 el kardamompoeder gemalen
- 1 tl komijn
- 1 tl zout
- 100 ml zonnebloemolie
- 3 lap cheung chinese worstjes
- 300 g varkensbuik in blokjes
- 300 g runderbavette in blokjes
- 300 g lamsbout in blokjes
- 300 g kippendij ontbeend en in blokjes
- 2 in prei stukken van 7 cm
- 1 in courgette schijven
- 18 champignons
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal chilipeper, sichuanpeper,5-spice, witte peper, kardamom en komijn in de vijzel tot een specerijenmix. Meng zout goed met zonnebloemolie.
- Rijg vlees en groentes aan spiesjes (vlees bij elkaar, groente bij elkaar, want elk onderdeel heeft een eigen garing).
- Maak een breed houtskoolvuur en zorg dat je een warme en een minder warme zone hebt.
- Start met het grillen van vlees en groente boven de warme zone maar leg het op tijd boven de koelere zone om het door te laten garen.
- Bestrijk tijdens het grillen een paar keer met gezouten olie en bestrooi als het klaar is met de specerijen mix.