Geinig boekkie over het maken van millefeuilles in vele vormen en soorten van mijn favoriete Franse uitgever Marabout. Buiten bladerdeeg komen er ook andere degen, brood, pasta e.d. in voor, en niet alleen zoet maar ook zout.

Ik viel op het boek omdat de voorkant, een mooie millefeuille met vanille, chocolade en caramel, er zo cool uitziet, zoals die ouderwetse briefkaarten die als je ze beweegt een ander beeld geven. Behalve de klassiekers ook millefeuilles met zalm, bolognaise, asperges, mascarpone en ga maar door.

Stapelen, accumulation, was een betere titel geweest, maar spreekt misschien minder tot de verbeelding. Duidelijke uitleg, weliswaar in het Frans, maar redelijk summier qua receptuur, 20 zoete en 11 hartige taartjes. Geinig dus, maar wat mij betreft valt het onder de gimmicks.

Geschreven door oud-advocate Catherine Kluger, die sinds 2009 een taartenfabriek heeft in het hart van Parijs. Uitgeverij Marabout, € 7,90



Reacties

  1. Door Mia

    En de prijs is ook leuk ! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.