Vandaag staat ketchup centraal in Julius’ Voorraadkast, vandaar nog een keer de Meatloaf.

Als er één uit de oude doos komt is het de meatloaf, en tot mijn enorme verbazing staat ‘ie nog nooit op m’n blog, bizar! De meatloaf was met de hazenpeper het eerste gerecht in mijn traiteurswinkeltje wat opende op 29 november 1983. Quiche, de chocolademousse van Tanny Ehrlich, hazenpeper en meatloaf, dat was het begin-assortiment.

Bij de Golden Arch staat vaak “over 1 billion sold”. Nu is een miljard wat veel, maar als iedereen die een boek van me heeft het een keer gemaakt heeft ga ik lachend over een miljoen porties hahaha…

Recept Afdrukken
Meatloaf
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng het gehakt met ui, knoflook, ei, zout en peper en bedek de bodem van een braadslede ermee.
  2. Maak een saus van ketchup, bruine suiker, chilisaus en water en giet dit over het gehakt.
  3. Zet de meatloaf in een op 180ºC voorverwarmde oven en gaar hem 40 minuten voor direct gebruik, of 30 minuten voor later gebruik (later 20 minuten opwarmen in een op 180ºC voorverwarmde oven).

Reacties

  1. Door Branca Feibus

    Wat weet ik dit nog goed! De mousse van oom tanny was ik vergeten

  2. Door Hähnchen

    Jaren geleden, ik had net de smart cooking boeken ontdekt, werd de meatloaf, met de zoete maar zalige saus, het lievelingsgerecht van onze zoon…nog steeds kan ik hem er blij mee maken als hij weer eens in het land is 🙂

    En ik werd/wordt blij van de handige tips rond voorbereiding, opwarmen…. super bedankt!

  3. Door Ruud

    Super lekker!!

    Kun je dit ook invriezen na bereiding?

  4. Door Ria

    KAN JE DIT OOK INVRIEZEN

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.