Vandaag staat ketchup centraal in Julius’ Voorraadkast, vandaar nog een keer de Meatloaf.
Als er één uit de oude doos komt is het de meatloaf, en tot mijn enorme verbazing staat ‘ie nog nooit op m’n blog, bizar! De meatloaf was met de hazenpeper het eerste gerecht in mijn traiteurswinkeltje wat opende op 29 november 1983. Quiche, de chocolademousse van Tanny Ehrlich, hazenpeper en meatloaf, dat was het begin-assortiment.
Bij de Golden Arch staat vaak “over 1 billion sold”. Nu is een miljard wat veel, maar als iedereen die een boek van me heeft het een keer gemaakt heeft ga ik lachend over een miljoen porties hahaha…
Recept Afdrukken
Meatloaf
Instructies
Meng het gehakt met ui, knoflook, ei, zout en peper en bedek de bodem van een braadslede ermee.
Maak een saus van ketchup, bruine suiker, chilisaus en water en giet dit over het gehakt.
Zet de meatloaf in een op 180ºC voorverwarmde oven en gaar hem 40 minuten voor direct gebruik, of 30 minuten voor later gebruik (later 20 minuten opwarmen in een op 180ºC voorverwarmde oven).
Wat weet ik dit nog goed! De mousse van oom tanny was ik vergeten
Jaren geleden, ik had net de smart cooking boeken ontdekt, werd de meatloaf, met de zoete maar zalige saus, het lievelingsgerecht van onze zoon…nog steeds kan ik hem er blij mee maken als hij weer eens in het land is 🙂
En ik werd/wordt blij van de handige tips rond voorbereiding, opwarmen…. super bedankt!
Super lekker!!
Kun je dit ook invriezen na bereiding?
KAN JE DIT OOK INVRIEZEN