Ik had nog wat maiskolven liggen, van die voorgekookte die alleen nog even op de bbq moeten. Niet het allerlekkerste spul maar best te doen, en voor deze koekjes ideaal.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
koekjes
|
Ingrediënten
- 300 g maïs vers (3 kolven) of uit blik
- 50 g bloem
- 3 eieren
- 2 bosuitjes fijngesneden
- 1/2 groene paprika in blokjes
- zout en peper
- zonnebloemolie
- 2 el sweet chili saus
- 1 el sriracha chilisaus
- 3 el mayonaise
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Kook de maïskolven in ruim kokend water in een kwartier gaar, laat iets afkoelen en snijd de korrels los van de kolven. Of open de blikken!!
- Maak een papje van de bloem en de eieren en voeg dit toe aan de maïs.
- Voeg bosuitjes en paprika toe en breng het beslag op smaak met zout en peper.
- Vul een koekenpan met een laag olie en laat deze goed warm worden.
- Vorm met behulp van 2 lepels 5 koekjes per keer in de pan. Bak de koekjes in 5 minuten goudbruin en draai ze éénmaal om. Laat op keukenpapier uitlekken.
- Maak een dipje door sweet chili saus te mengen met sriracha en mayonaise.
- Verwarm de koekjes 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven en serveer direct.