Je moet wat als je in quarantaine bent maar je moet vooral lekker en goed eten. De eerste avond voelde ik me zo zielig dat ik lekker “vieze sushi” heb besteld bij A Fusion in de Vesting. Even een kleine uitleg, ik ben een sushi-purist dus voor mij is het kakelverse vis en door geisha’s lauw gewapperde rijst en niet spicy tuna, avocado, softshell crab en Japanse mayonaise, wat ik stiekem allemaal godsliederlijk lekker vind, dat dan weer wel…
2de avond dan dus de nog van huis meegenomen karbo met lekkere door de vrouw gemaakte knolselderij, 3deavond boeuf Bourguignon uit de freezer maar aangezien ik me best wel okay voel mis ik het koken enorm. Die k*ttige lockdowns hebben ervoor gezorgd dat ik nu dus iedere dag wil koken, al is het voor de hond (waarover een andere keer meer..).
Firma Picnic is wat spulletjes komen brengen en zo heb ik best een volle ijskast op het logeeradres, maar natuurlijk niet de 2 uittrekkasten, 2 lades, bijkeuken èn schuur met basale voorraad. Niets van dat alles hahaha. Wel boter, geen bloem, wel room, geen melk, dus onderstaand een mac & cheese à l’improvise, gegratineerd in een sauspan want geen braadslede…
De mac & cheese is heerlijk! De smaak van de “exotische” kazen speelt zeker mee, het nadeel met room in tegenstelling tot een béchamel is dat de saus iets minder hangt aan de pasta, wat meer in de pasta trekt. Klik hier voor de originele versie.
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
- 1 pak penne van Cecci
- 400 ml room
- 200 g geraspte kaas* (Emmenthaler, gruyère, beaufort..)
- 1/4 Münster kleine
- 1/2 Saint Marcellin
- 200 g ham van het been in blokjes
- 50 g geraspte kaas om te gratineren
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak in ruim kokend (en gezouten) water, giet af en spoel koud.
- Breng de room tegen de kook aan en laat rustig 10 minuten garen en iets indampen.
- Meng de geraspte kaas door de warme room en laat al roerend smelten,
- Haal de pan van het vuur en roer de Münster en de Saint Marcellin door de saus. Blijf roeren tot de beide kazen helemaal zijn opgelost in de saus
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de warme saus met de ham en daarna met de pasta en vul hier een braadslede mee. Bedek de schotel met geraspte kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190ºC.