Na Momofuke en de Milk bar wil ik nog wel een restaurant zien van mijn grote held David Chang. We besluiten de laatste avond in New York, we vliegen om 23.00 uur (werd later 02.00, heel fijn…) bij Má Pêche te gaan eten, 15 west 56th street, 30 meter van 5th avenue. Na de laatste shopping schuiven we rond de klok van 5 in de pissende regen naar binnen en moeten tot exact half 6 aan de bar wachten. Ik ga voor de System Shock van togarashi-infused Momofuku sake met esdoorn en citroen, en dat is best lekker. De zelfgemaakte cola (!) is ook lekker hoewel de kenner (Max) de kruidnagel wat vind overheersen, waar hij gelijk in heeft (zelfgemaakte siroop wordt op de bar ingeschonken en opgevuld met sodawater, wel cool!

Als het half 6 is mogen we naar beneden waar de afschuwelijke muziek van alle kanten op je afkomt. De serveerster verteld dat David nogal “into music” is, dit is zijn playlist, en als hij binnen komt en er staat wat anders op dan wordt ze ontslagen. Duidelijk!

Ik ben de enige met een voorgerecht, de zware week eist zijn tol, en ga voor de “steamed bun” met kreeft, maitake (Japanse paddestoel) en chicharrón (uitgebakken spek). Lekker!

De zeebaars met paddestoelen, miso en merg is niet om over naar huis te schrijven, het dessert van witte chocolade, popcorn, zout en caramel is wel weer erg lekker.

Binnen een uurtje staan we weer op straat, en als ik heel eerlijk ben een beetje katerig. Wat gisteren bij Momofuku een gastronomisch feest was voor alle zintuigen valt hier enorm tegen. We gaan de koffers halen in het heerlijke en goed gelegen On Rivington hotel en we gaan naar huus!!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.