Ondertussen in Shanghai…

Ik volg een hele coole website die over restaurants schrijven en zowaar hadden ze een stukje over een restaurant in Shanghai, M on the Bund. Het kwam er vanaf met de titel “beste restaurant Franse keuken, geen misse titel.

Het ligt aan de Bund en in de pisregen rijden we langs het Peace hotel en worden we afgezet in een ander kolossaal gebouw. In de lift en op de 6de etage hebben we een geweldig uizicht bij het raam, ware het niet dat die volledig beslagen zijn. We wagen ons aan een foto’tje op het balkon, maar daar waaien we zowat af, dus terug naar de tafel. De bestelling wordt opgenomen en binnen 5 minuten arriveren de voorgerechten, een prachtige parfait van ganzenlever voor Eric, en een provençaalse salade met zeeduivel voor mij. Mooie smaken, lekkere bite, krokantje, zuurtje, alles erop en eraan, maar het minuscule stukje vis is echt in 1 hap naar binnen. 

Dat kan niet gezegd worden van de parfait van foie, waar ik mijn vriend dan ook nog een hapje mee help. Pièce bestaat uit 3 soorten Black Angus beef, steak die prima is, gestoofde sucade ook uitstekend en een enorme mergpijp, oooh wat lekker…, die maar voor 25% is gevuld met dat kostelijke merg.

Geglaceerde zilveruitjes, mooie puree, verder een uitstekend gerecht. Stukje kaas toe, mooi plateau met mooie condimenten, het is hier prima toeven. Maar kort. Heel kort!

We komen om 20.10 binnen en staan om 21.30 weer buiten, een moordend tempo dus, onder leiding van een klein kordaat Chinees wijffie.

Morgen zal blijken dat dit niet het beste restaurant van Shanghai is.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.