In de 2de Goudsbloemdwarsstraat is de slagerij van Frans Louman. Hartje Jordaan, en dat hoor en zie je. Ik ga, veel te weinig, op zaterdag wel eens naar ze toe, ondanks de krankzinnig lange rijen (20 nummertjes voor je is geen uitzondering) om vooral worst te kopen. Frans maakt een aantal verschillende worsten waaronder een fantastische grillworst (o.a. te proeven bij Le Garage), een even zo lekkere boerenmetworst, boudin noir en ossenworst. Vraag bij de ossenworst om degene die je kunt laten indrogen, na een week is de smaak nog intenser.
Ik mag een keer komen kijken in de worstmakerij en verheug me nu al, lijkt me helemaal geweldig. Nog even over die wachtrij, die is lang maar het wachten wordt beloond. Frans stuurt namelijk ieder kwartier een jongen uit de werkplaats rond met een schaal worst (wacht vooral op de warme grillworst). Slimme kerel, want je ziet ieder kwartier direct de worstomzet toenemen. Tip van de week; koop veel worst, maar laat een paar stukken gemarineerde maar ongebakken grillworst vacumeren. Ik gooi ze na thuiskomst direct in de freezer en heb zodoende altijd wat voorraad. Rustig ontdooien en 20 minuten afbakken in een goed voorverwarmde oven op 200°C.