Shownieuws wil een itempje draaien over bbq op Hemelvaartsdag in de tuin. Why not maar laten we het een keer over wat anders doen dan grote stukken vlees, is eigenlijk niet meer helemaal van deze tijd. Groente gaat het worden en ik maak een selectie uit een aantal favorieten.

Knolselderij in zout, die moet erin en wordt er later volledig uitgeknipt (jammer, toch bijna 2 uur werk). De bloemkoolsteak komt er wel in (staat in het register), evenals de courgette met bacon gremolata (ook present) en de little gem. De little gem behoort tot de favoriete slasoorten in huize Jaspers, zowel gegrild als “zo”, waarvan acte!

Recept Afdrukken
Little gem Caesar salade
Maaltijd salade
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd salade
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng eidooiers, mosterd, ansjovis, knoflook en Parmezaanse kaas tot een homogene massa, en voeg druppel voor druppel olijfolie en zonnebloemolie toe tot de mayonaise pakt. Breng op smaak met Worcestershire saus, citroensap, zout en pepe
  2. Wrijf het brood in met de tenen knoflook, besprenkel met olijfolie en grill direct op een hoog gestookte barbecue (250ºC) aan beide kanten krokant.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de little gem, snijd de kropjes in de lengte doormidden en besprenkel met olijfolie.
  4. Grill de snijzijde van de kropjes little gem krokant maar zorg dat de blaadjes niet verbranden.
  5. Haal de halve kropjes door de vinaigrette, dresseer direct op de borden en bedek met wat geraspte Parmezaanse kaas en de broodcroutons.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.