Op de zoektocht naar coole tenten in Hong Kong kom ik op aanraden van Marco na Chom Chom om de hoek bij Little Bao. Een bao is een soort broodje van bundeeg in de vorm van een hamburgerbroodje, noem het dus maar een gestoomde burger. De zaak gaat om 6 uur open, ik ben er om 5 voor 6 en binnen 2 minuten is de zaak vol. Er passen 12 personen aan de bar en er zijn nog een paar hoge wandtafeltjes voor 2 and that’s it!!
We starten met de teasmoked thick cut bacon Lap-Cheong style, die prima is, niks meer en niks minder. De short rib panfried dumpling (soort gyoza) van OBE beef en met selderij coleslaw is top maar mag wat meer zuur hebben.
Het wachten is op de bao’s. De eerste heeft grass-fed organic beef als vulling en is verder afgemaakt als een hamburger, dus tomatenjam, shizo, sesammayonaise en cheddar completeren de bao. De 2de is iets spannender, slow braised pork belly, prei en rodeui-salade, weer sesam maar nu als dressing, en hoisinketchup. Prima!
Op de kaar staat met koeienletters No Bao Cutting, en inderdaad krijgen we geen mes maar een lepel om de bao’s te kunnen delen. Het dessert is helemaal top. Een slag kleinere bao, gefrituurd en gevuld met ijs van groene thee en slierten gecondenseerde melk. Superlekker.
We staan binnen 3 kwartier weer buiten en maken plaats voor mensen in de rij.
Op naar het volgende programmapunt…
(terwijl ik dit schrijf rollen de eerste bao’s van de band, binnenkort te koop in Happyhappyjoyjoy…)