Dit zijn de gebroeders Troisgros een jaar of vijftig geleden. 

Ik bladerde door een oud boek en vond ze. Pierre is onveranderd, hooguit wat ouder toen hij een paar jaar geleden bij ons in de keuken at in Limoux, maar Jean, helaas al jaren geleden overleden, hier zonder baard, is onherkenbaar. Ik heb de foto uitgeprint en er met zwarte pen een baard ingetekend, het is Jean!

Grondleggers van de nouvelle cuisine, samen met Guèrard, Chapel, Outhier en nog wat van die iconen uit die tijd, waren dit mijn helden, en goddank die van mijn ouders

We go back a long time, ik was denk ik 10 of 11 toen ik voor de eerste keer bij Les Frères Troisgros in Roanne at en ik weet nog precies wat. De escalope de saumon à ‘oseille, hier afgebeeld in de toenmalige presentatie.

Op zoek naar een oude foto van Jean, er zijn er weinig, stuitte ik op een boekbespreking van Mémoires de Chefs, een dikke pil met al mijn helden. Amazon France komt het vrijdag brengen! De man naast Jean Troisgros is overigens Louis Outhier, van l’Oasis in La Napoule, ook geen kleine, de foie gras opgemaakt als een stekelvarken zal ik bij hem niet licht vergeten…



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.