Omdat voor de zieke vriendin (die van de Jachtschotel van laatst) zo’n bak puree-kool-gehakt wel erg simpel is (maar wel onwijs lekker) heb ik er nog een lemonmilano tegenaan gegooid. Oud recept van Renzo, variant op tiramisu, ik moet moeite doen om langer dan 10 minuten over de fabricage te doen…
(kan wel langer hoor, klik hier en je kunt zelf de lange vingers maken, ook supermakkelijk by the way).
Porties |
|
Ingrediënten
- 250 g mascarpone
- 250 g room
- 100 g suiker
- 125 ml citroensap
- 200 g lange vingers
- 1 citroen in plakjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng mascarpone met room, suiker en de helft van het citroensap en klop met de mixer semi-stijf.
- Maak een bodem van de helft van de lange vingers, besprenkel met de helft van het overgebleven citroensap en spuit* of smeer hier de helft van het mascarpone-roommengsel op.
- Leg de rest van de lange vingers op de opgeslagen room, besprenkel met het restant van het citroensap en spuit of smeer hier nog een laag op.
- Decoreer met de plakken citroen en zet koud weg.
- *Ik heb altijd een rol disposable-spuitzakken in de keukenla, ideaal voor dit werk, zeker als je zoals hier individuele porties in een glaasje of potje maakt.