Zo, het rood-wit-blauw ligt weer netjes opgevouwen in de bijkeuken terwijl de huisvlag wappert in de wind… Het is vrijdag-visdag en de R is bijna uit de maand dus we kunnen weer een beetje gaan stoken (dat doe ik gewoon de hele winter, maar daarover een andere keer meer…).
De kracht, zoals vaak, ligt in eenvoud, goede spullen en techniek. Voor de eerste tekent dit recept, de tweede is de verantwoordelijkheid van de chef en de derde…, is liefde en het veel doen, want oefening baart kunst. Receptje uit de BBQ Atlas!
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 teen knoflook geperst
- 1 bos platte peterselie gehakt
- 4 citroenen 2 alleen sap en rasp, 2 alleen gesneden,
- 1,2 kg kabeljauwfilet
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng olie met knoflook, peterselie, citroen-sap en -rasp, en zout en peper en marineer hier de kabeljauw 15 minuten in.
- Laat de vis uitlekken, leg in een ingeoliede visgril en gril rondom krokant en gaar, ik vind zelf dat het tussen de lamellen nog licht glazig moet zijn.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met plakken citroen.