Zeker een lekker weekend, maar dat is omdat ik werken leuk vind. Vrijdag was onze voormalige employée Jaap met zijn nieuwe kantoor bij ons te gast om te koken. Het Aziatische menu, om niet in herhaling te vallen noem ik niet alles op. Mooie avond, waarbij de heren en een paar dames zich keurig door ingehuurd vervoer lieten ophalen. Altijd handig, zo is de zaak in een keer leeg. Zaterdag een vroegertje, Isabel moest de Kleine Fabriek (kinderbeurs in de RAI) opbouwen, en wij begonnen hier om 11.00 uur aan de mise en place voor de Gooigondiërs, een clubje van 17 heren van verschillend pluimage uit het Gooi, die een paar keer per jaar met elkaar koken. Een dolle middag, deze ervaren koks zijn voor geen kleintje vervaard, waarbij om 6 uur sharp de dames aantraden voor het diner. Hoewel ze tijdens het koken licht klagerig waren over de scherpte van het eten (uitgebreid Aziatisch), is tijdens het diner toch gewoon alles weer schoon op gegaan. En meteen een optie op een nieuwe boeking! Een van de heren was zelfs zo enthousiast, dat hij meteen alle 4 de Smart Cookings kocht. Mooi.
Zondag stond in het teken van het kind, koken met kinderen wel te verstaan, op de Kleine Fabriek, in de RAI. een soort presentatie van mijn nieuwe kinderkookboek, helaas zonder het boek want da’s nog nie klaar! Ik had een soort U-vorm van werktafels tot mijn beschikking, waar pallets omheen lagen om de kinderen een beetje op hoogte te brengen, en waar we om 12 uur en om 2 uur een setje van 10-12 kinderen hebben laten koken. BLT salade en uitgebreide vlaflips, de receptuur staat hieronder. Een wild feest, en een enorme puinhoop na afloop, maar wel ongelooflijk leuk. Opbouwen vanaf half 10, ingepakt in de auto om half 5.
Lekker weekend? Ja. Uitgerust en klaar voor de nieuwe week? Uitgerust niet, klaar altijd!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.