Het is zaterdag 12:45 sharp als we aanleggen bij Relais des Moines in Les Arc. Peter staat al op ons te wachten, we gaan vieren dat de G6 langzaam bij elkaar komt. Le Relais des Moines ligt op een heuvel buiten Les Arc aan de Côte d’Azur, ziet er beeldschoon uit, en is lid van Les Collectioneurs, een soort Relais&Chateaux-achtige club van Alain Ducasse, die staat voor kwaliteit.
De tafel staat klaar en onder toezicht van chef Sebastien Sanjou zorgt maître Samantha dat we een prima middag gaan hebben. We starten met een glas Inspiration van Domaine de Gavaisson (F, 2020), en wat amuses, zij noemen het de ‘trilogie de frivolité, une balade dans le Var’. Côte mer; tonijn met radijs. Côte terre; kikkererwten van Charles Trabaud met geconfijte citroen. Le haut Var; venkel, amandel en ansjovis. Allemaal lekker.
De ‘mise en bouche’ is een eitje van de boerderrij van Valérie, half gekookt, half roerei, met botarga en maisbrood, ook lekker.
De combinatie van courgette met gambero rosso (Italiaanse gamba) en gemarineerde calamares, met jus van de gambero-koppen, snappen we niet helemaal. Het is een beetje een verzameling van elementen in plaats van een echt gerecht.
Het in olijfolie gekonfijte eekhoorntjesbrood (cèpes) met rauwe cèpes en bouillon is wel één geheel, en nog lekker ook, en de Blanc van Villa Mina (F, 2019) sluit hier naadloos op aan.
De zeebaars met venkel met jus boui-abaisso (schaaldierenjus) is een voorbeeld van perfecte cuisson, was die steur van gisterenavond maar zo geweest…, en de saus is goed (zie boven). Bij de prima côte de veau met aubergine met mosterdzaad en karamel van tomaat blijven we aan de witte wijn, het is lunch, met een Saint-Joseph Granit van Domaine Verzier (F, 2020).
De 2 geitenkaasjes van Julien Bertin, de een nog verser dan de ander, geserveerd met wat aangemaakte eikenbladsla, zijn superlekker,
evenals het chocolade dessert met crème glacée. Een prima lunch op een plek waar het logistiek en op gebied van gastvrijheid zeer in orde is.
Relais des Moines|77 Chem. des Valises|Les Arcs|F