Ik wordt getipt door een vriend dat ik eens in Le Jardin moet eten, in Utrecht op de Mariaplaats, en omdat de laatste keer in Utrecht in Madeleine een waar feest was gaan we dat doen.

Le Jardin is een restaurant, maar ook een hotel, en een bloemenwinkel (!). Het restaurantdeel is een lange pijpenla met de keuken ergens halverwege, en doet vermoeden dat het vroeger iets anders was (een nachtclub). Het is een tikkie donker, wel fris, veel groen en verder niet teveel troep. We zitten achterin naast de voormalige bar (in het midden is het wat gezelliger) waar de rust af en toe wordt onderbroken door de glazenspoelmachine die 1 meter van ons tafeltje zijn werk doet.

Le Jardin staat zich er op voor dat ze 90% groente bereiden en slechts 10% vlees en vis. Groente in de hoofdrol dus, en vlees/vis als een garnituur. Goed idee. Het keukenteam wordt aangevoerd door Tamara de Borst, de oud-chef van Het Bosch en winnares van Topchef in 2012, die er vanavond helaas niet is. Helaas omdat ik het leuk had gevonden even bij te kletsen, wat betreft de kwaliteit van de keuken twijfel ik er niet aan dat die vanavond net zo goed is. Noreen brengt ons een flesje wit, domaine Coudoulet viognier (F, 2017) en we starten met makreel met bramen, lavendel en mascarpone. Lekker!

De biet met pistache, appel en waterkers is ook lekker alleen had die ook op de dessertkaart kunnen staan. Je moet echt hapjes maken met alle componenten, want zo gauw je de aardse smaak van de biet mist overheerst het zoete van de appel.

De broccoli met raita, raapsteel en longhaas is top alleen zit er een groot stuk vet aan de zijkant van de longhaas wat ik niet snap. Het is lekker en ik ben niet bang voor vet, je kunt het er nl ook gewoon afsnijden, alleen kom ik dat nooit tegen bij longhaas. Wel weer lekker!

De doperwt met munt, lamsvlees en augurk is top, en dat ligt vooral aan de toevoeging van augurk, waar ik nooit aan zou denken. Lekker fris, klein beetje zuur, top! We slaan het dessert over maar doen wel nog een beetje kaas en tuffen na 2 uurtjes tevreden naar huis.

 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.