Ik leg mijn bestek neer en vraag de rekening in Semilla en de telefoon gaat. Marco Westmaas wil graag dat ik direct kom naar Le Comptoir op het Carrefour de l’Odeon.

Ik zie op Rome2Rio dat het 4 minuten lopen is dus ik denk “ach nog 1 wijntje, prima voor het slapen”! Niets blijkt minder waar Le Comptoir is een piepklein barretje (er zijn er overigens twee, links vis en rechts vlees), met fantastische wijnen en waanzinnig eten. De menukaart hangt aan het plafond en is tegen de tijd dat wij binnen zijn al ongeveer voor de helft uitverkocht. Wat blijft staan is onder andere de tartaar van tonijn met frambozen (geweldig),

img_9278

de soft Shell krab met aioli (wat vet) en de espardeñas, je weet wel die Spaanse zeekomkommers. Er zijn natuurlijk ook nog oesters en alle oesters worden hier geserveerd met twee gebakken chipolataworstjes.

img_9281

Ondanks dat ik net van tafel kom bij Semilla moet ik van die gekke Westmaas toch alles proeven. Als ik denk dat het mooi is geweest zegt Marco “nee niks daarvan we gaan nu naar de buren dat is de vleeskant”. Een meter naar rechts zit de voordeur van de buren waar het zo mogelijk nog drukker is en ook hier wordt weer besteld alsof ons leven ervan afhangt. Fantastische carpaccio, hot dogs en briljante tosti’s met ossenstaart.

img_9282

De wijn blijft rijkelijk vloeien, er komt geen kruk vrij, dus tegen elven zakken we door de hoeven. Ik denk lekker naar bed te gaan maar dat zit er niet in bij Westmaas, we moeten door naar de Clownbar, vlakbij het mooie Cirque d’Hiver aan de rue Amelot.

Hier aangekomen is goddank de keuken dicht, de manager wil nog wel een fles wijn opentrekken, er is nog wat wagyuworst en andere vleeswaren, een kaas-plateautje maar we kunnen wel rollen. Wel weer een top-avond.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.