Als klein kereltje, ik was 10, liep ik aan de hand van mijn moeder door de straten van Parijs. Na het over het algemeen fantastische eten liepen we dan door het Quartier Latin richting hotel Des Beaux Arts in de gelijknamige straat. Klein sympathiek hotel met zo’n lift met een scharnierend hek wat eerst dicht moest voordat de echte deur dicht kon, anders zou je tijdens het stijgen en dalen tegen de deur aan komen.

Anyway, op weg naar het hotel moesten we altijd een kleine pitsstop maken bij La Rhumerie, een kroeg op de hoek van Boulevard Saint Germain en een kleine steeg, vlakbij de rue de Buci. Mijn moeder, ooit 5 jaar als student in Parijs gewoond, kwam hier al jaren en inderdaad herkende de oude havik achter de kassa haar direct, net zoals de mannen achter de bar. La Rhumerie, de naam zegt het al, het draait hier om rum, meer dan 100 verschillende en deels eigen import. Zij dronk dan een warme melk, ik een Orangina. Zij, m’n moeder, meteen frans lullen met iedereen, ik keek ondertussen de ogen uit!

Oude tijden herleven met deze lait chaud, ik heb jaren geleden het originele recept gekregen, maar maak het goddelijke en verslavende spul eigenlijk alleen in de bergen, zie het als lijfsbehoud.

1. meng melk, rum, suiker en vanille (merg en stokje) tot de suiker is opgelost en laat minimaal       24 uur staan.

2. verwarm tot 70ºC en bestrooi met kaneel- en nootmuskaat.


Reacties

  1. Door Bilbo

    En dit is echt zo ontzettend lekker!

  2. Door J.E.M.

    ide geur van de boulevard, de Rhumerie en de Lait Chaud raak je nooit meer kwijt. om van de smaak niet te spreken!!!

  3. If you are going for most excellent contents like myself, simply
    pay a visit this web site everyday since it offers
    quality contents, thanks

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.