Yep…. Laatste klusje voor de vakantie, gisterenavond op Golfsociëteit De Lage Vuursche. Vriend Peter is daar alweer een paar jaar uitbater, na een korte interim-carrière bij de Kauwgomballenfabriek (2 maanden!) en toen er een extra chef moest worden ingevlogen dacht hij natuurlijk aan zijn lang verloren kameraad….

Lang verhaal kort, 75 gasten van de grootste accountant maken een dagje de baan in Den Dolder onveilig, krijgen nadat ze hun vochtniveau weer op orde hebben een mini-smaakcollege “Vooroordelen en tradities belemmeren de smaak”, waarna een prachtig diner. De mannen van de keuken, Jeroen en Steef hebben hun zaken goed voorbereid en zo knallen we er met z’n 3-en in 1 uur en 50 minuten 6 gangen uit (de gastheer heeft een beetje haast…!).

Velouté van aardpeer met gerookte paling, tataki van tonijn met bloemkool in het zuur, kreeft in zijn eigen bouillon, lamsrib met knolselderij en groene asperges, kloosterkaas met kersensiroop, granité van sangria. Oom Otto heeft wat bijpassende wijntjes geleverd, o.a. zijn Bosschendal sauvignon blanc (SA, 2009) en iedereen is happy. Ook de dames van de service staan hun mannetje, correct, geluidloos en als een stoomtrein. Al met al een mooie avond, waarbij we na afloop op het terras nog wat naborrelen met een Bramito (I, 2008, nooit van gehoord maar prima). Laatste klus dus, vandaag nog even wat zaken afronden met Gijs, morgen de laatste wedstrijd, zondag in de wagen, nadat ik de 6 bewakers van Securitas, dank je Robert, heb gebriefd wat te doen met eventuele indringers……



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.