
Altijd een soort van thuiskomen hier, heerlijke stad met vele plekjes die een betekenis hebben, noem het sentimental journey. Ik kom hier exact 20 jaar, dus heb langzamerhand een soort vaste route. Uit het hotel rechtdoor even de nouveauté’s bij Prada bekijken (ideaal, ik pas toch niets), door naar Paul Smith (idem), Shanghai Tang (ik heb nog genoeg eau de toilette), daarnaast wat stempeltjes bestellen, boekwinkel in The Landmark waar ik het waanzinnige Momofuku boek van David Chang vind. Het is tijd voor een hapje lunch, ondanks de rommelende magen, en we nemen een klein snackje bij l’Atelier **, altijd prima.
De crabsalade met avocado en de steak tartare gaan er in als gods woord in een ouderling na gisterenavond, en ik vraag me af of ik Lung King Heen niet wat tekort heb gedaan, wij hebben natuurlijk een hele andere smaak dan de Chinees. Anyway, ze hebben voldoende steken laten vallen, buiten de smaken om, om de teleurstelling te rechtvaardigen. Ik zie dat onze buren de goddelijke aardappelpuree van Joël krijgen, helemaal vergeten, maar de Franse maïtre is er snel bij, waaaaauuuuw….., ik leg een andere keer uit hoe je ‘m maakt (uurtje of 2 werk voor een schaaltje puree, maar lekker…!). We stappen op en laten ons, na een bezoekje aan onze schoenenboer, naar Stanley Market rijden, het Marken-Volendam van Hong Kong. 1 keer in de 10 jaar is het hier toch leuk, en de kinderkado’s zijn binnen als we rond 6-en weer terug naar de stad gaan. Wijntje in de M-bar, waarna een hoofdgerechtje bij het naastgelegen Pierre***. Glaasje Roero Arneis van Bruno Giacosa (I, 2007), en een zout kruimelkoekje met boter, gelei van donker bier, avocado met meringue, gelei van besjes met mascarpone en een groente-canneloni’tje zijn de amuses, waarna een ontbeend duifje gevuld met wat farce van o.a. lever, rode paprika en citroen. Erbij een soort jachtschotel met stukjes aardappel en een bolletje zachte geitenkaas met gelei van jeruk purut, gelei van zoete wijn, crème van kokos en verse kokos, te gek. We zijn veel te vroeg dus nemen dan nog maar een toetje, vanillesouflé met ernaast een aardbeiengelei met crumble èn marshmellow. Als we bij de koffie nog een frozen fruitpunch als petit four krijgen kunnen we rollen en zijn we klaar om naar huis terug te gaan. We gunnen de Bank of China nog een laatste blik, op dieet maar weer…!!
