Omdat ik zelf echt beter kan koken dan bakken heb ik mijn vriend en collega Rutger van den Broek (Bakbijbel-Koekjesbijbel-Toetjesbijbel èn de 1ste winnaar van Heel Holland Bakt) gevraag om een goed kruidnoten recept. Kruidnoten staan vandaag vooraan in Julius’ Voorraadkast vandaar, en ik leg daar dan ook meteen even het verschil uit tussen kruid- en peper-noten (ik zou zeggen ga naar je favoriete podcast-app of spotify).
Recept Afdrukken
Kruidnoten
Instructies
Meng bloem, bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden, boter en zout met je handen en kneed er zoveel melk doorheen als nodig is om er een mooi deeg van te maken (Meestal zal je aan 2 eetlepels voldoende hebben).
Kneed het deeg vooral niet te lang, als je er een bal van kunt maken dan is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koeling.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak van het deeg kleine bolletjes ter grootte van een knikker. Leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat.
Bak de kruidnoten 15-20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.