Vandaag in Julius’ Voorraadkast een heel verhaal over ahornsiroop, ik ben d’er dol op! Onderstaand recept is voor mij een topper, een krokante hartig-zoet variant. Très Americain, ik weet het, gebakken kip, cornflakes,wafels en siroop, maar wel superlekker! (receptje uit mijn Grillbijbel)

Recept Afdrukken
Krokante kippendij met wafels en ahornsiroop
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit ui aan in boter tot goudbruin, voeg kerriepoeder toe, roer door en laat nog 2 minuten doorgaren.
  2. Voeg béchamelsaus en room toe, breng tegen de kook aan en passeer na 5 minuten door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Rol de kippendijen door eiwit en dan door cornflakes en peper.
  4. Grill de kippendij om en om krokant op de plancha en let op de garing (minimaal 75ºC kern).
  5. Bak de wafels volgens de aanwijzingen op het pak en houd ze warm tussen 2 theedoeken in een minimaal verwarmde oven.
  6. Serveer met de saus en besprenkel met amandelen en ahornsiroop.
Recept Afdrukken
Bechamelsaus
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 20 minuten
Porties
550 ml
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 20 minuten
Porties
550 ml
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat boter langzaam smelten op het vuur en meng de bloem er met de garde doorheen.
  2. Laat de bloem ± 10 minuten garen en roer regelmatig door.
  3. Houd het vuur zo laag mogelijk zodat de roux zo min mogelijk kleurt.
  4. Voeg 1/3 deel van de melk toe en roer met de garde goed door, probeer in het begin al de eventuele klonten tegen de wand van de pan kapot te drukken.
  5. Voeg de rest van de melk toe en breng al roerend tegen de kook aan.
  6. Controleer of de bechamel naar bloem smaakt, kook anders nog wat door, breng op smaak met nootmuskaat, zout, peper en passeer door een fijne zeef.
Notities

Als je de bechamelsaus laat afkoelen voor later gebruik doe dit dan met een vel plasticfolie direct op het oppervlak, zo voorkom je velvorming.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.