Nog maar een receptje, en daar gaan er meer van volgen dit jaar, want lekker thuis koken is echt de nieuwe trend!

Wat te doen in de bergen als je 6 hongerige wolven te eten krijgt, het keihard sneeuwt en je totaal geen zin hebt in skiën (rode draad door deze vakantie..)

Pudding maken…

Via vriend Hidde, die het weer van Cees Holtkamp heeft, die het weer aan de Allerhande heeft afgestaan, een soort basisreceptje gekregen, waar ik een en ander aan heb versleutelt…

 

1. verwarm de rum licht en laat hier de rozijnen een half uur in macereren.

2. klop in een hittebestendige kom met een garde of mixer het ei met de eidooiers en de suiker licht en schuimig. Hang de kom in een passende pan met bijna kokend water (let erop dat het water de kom niet raakt), houd het water tegen de kook aan en klop het mengsel tot het gaat binden.

3. verwarm intussen in de magnetron 80 ml water, los hierin de uitgeknepen gelatine op en voeg toe aan het eimengsel.

4. roer de Grand Marnier, de rum en de rozijnen door je puddingmengsel en laat wat afkoelen.

5. klop de slagroom stijf en spatel dit door het eimengsel.

6. spatel tot slot de vruchten* en de kokoskoekjes erdoor, laat nog iets opstijven zodat de vruchten niet gaan zakken, en doe het geheel over in de puddingvorm.

Laat de pudding 1 dag in de koelkast rusten zodat de smaken goed op elkaar inwerken.

7. dompel de puddingvorm kort onder in heet water, leg er dan een omgekeerde serveerschotel op en keer ze samen om zodat de pudding op de serveerschaal glijdt.

(het kan zijn dat de pudding vacuum trekt in de vorm, een dunne satépen door de pudding steken wil vaak helpen)

*Je kunt ook andere vruchten kiezen, maar neem geen kiw of ananas, die hebben een behoorlijk negatieve invloed op de gelatine. 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.