Bij Max op school is een klasje slimmerds die een reis om de wereld maken, en in Spanje aangekomen was er de behoefte tot koken. Daar ik koken met kinderen zo’n beetje het moeilijkste vind wat er is, laat ik me daar graag voor strikken. In de gezellige keuken van Maupertuus ruikt het dan om een uur of 11 in de ochtend al lekker naar ui en knoflook, we gaan een tortilla Española maken.

Ui en knoflook aanzetten, schijven rauwe aardappel er tussen en als ze bijna gaar zijn een papje van eieren, slagroom, zout en peper erover. Deze ochtend vond ik ook nog een paprika, er kan eigenlijk van alles doorheen, soort grote schoonmaak van de ijskast zeg maar. De kunst van de tortilla, en mijn kleine aapjes hebben dat gelukkig snel door, is geduld. Laag pitje en geduld, en als de bovenkant bijna gestold is omdraaien met behulp van een deksel. Het loopt als en zonnetje, de problemen beginnen pas aan tafel, als één van de mannen de fles onverdunde limonadesiroop aan de mond zet, en een ander het toch wat te exotish vindt. Ach, problemen, ze hebben een super-ochtend gehad en wassen zelfs nog af. Half 1 tuf ik weer naar de Kauwgomballenfabriek, kantoorwerk, saai…….



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.