Een wild feest was het in de Apo, anderhalf uur Knabbel en Babbel en daarna naar boven voor een jonge Vietnamese topper. 4 uur in de mand, 10 uur weer gewassen en ongeschoren bij de dames van de WOCA, even aan de dag wennen…
We hebben vandaag een uitstapje, we gaan met Leo Evers, de nieuwe baas van Heineken alhier, naar de brouwerij. Uitgebreide ontvangst en een snikhete tour door de inmense brouwerij. Heineken heeft hier een giga marktaandeel en bottelen momenteel ruim 200.000 blikjes en flesjes per uur, 24/7 dus reken maar uit.
Na de tasting in het proeflokaal is het tijd om weer twee weeshuizen te bezoeken. Eerst naar het SPI huis, het studiehuis wat vanaf nu Palmsugar house heet, een uitprobeersel waar 5 meisjes na hun high school een vervolg opleiding doen, 2 accounting en 3 teachers, de eerste studeert volgend jaar af. Hierna naar de laatste loot aan de stam, het Sunlight jongenshuis, wat er na een geweldige opknapbeurt van Bart Jan van Genderen en zijn Dutchview team afgelopen november weer spic & span utziet. Racen naar het hotel, uurtje liggen, heerlijk eten bij de Temple Club en op naar het laatste optreden van de boys in de Apo.
De zondag staat traditioneel in het teken van de kinderen van de weeshuizen waar we wat leuks mee doen. Deze keer, evenals de vorige, gaan we naar het Cu Chi Waterpark, vlakbij de bekende tunnels. 120 kids slaan op tilt als we binnenkomen en binnen 3 minuten ligt zelfs Ferry (“Juul, weet je hoeveel kleine kinderen in een zwembad pissen, ik ga echt niet hoor”) in het water.
Na anderhalf uur is het mooi geweest en gaan we door naar de tunnels. Het blijft indrukwekkend om te zien hoe David (3 miljoen doden) het heeft opgenomen tegen Golliath (162.000 doden) en uiteindelijk met pijl en boog heeft gewonnen van de napalm en de Agent Orange. Als het zweet uiteindelijk ook uit mijn vingertoppen begint te druipen gaan we weer op de boot en eindigt de tour traditioneel in The Deck. Keiharde regen, overdekt terras, lekkere snacks en witte wijn, hoe fijn kan het leven zijn.
We eindigen de dag bij chef Gils en genieten van zijn gerechten, en de wijnkeuze van sommelier Robbert. Om middernacht gaat voor mij het licht uit, de laatste 2 die-hards doen nog een rondje Apo.
Een bijzondere week!!