Ik stink al weer een paar dagen ongelooflijk naar knoflook. Merk er zelf bijna niets van, behalve een licht zoetige smaak in de mond bij het wakker worden (get!), maar de omgeving des te meer. Vroeger was Arthur hier op kantoor het knoflookmonster, nu ben ik het. Hoe het komt? Woensdag de bekende kip met citroen en knoflook gegeten (Smart Cooking 1), met 3 doorgesneden bollen knoflook, voor 2 personen, die langzaam garen in de bouillon. Waanzinnig. Gisteren een hap-snap curry’tje met grote garnalen gemaakt. Gele currypasta even aanbakken in de wok, kokosmelk erbij en laten inkoken, laatste 4 minuten grote garnalen (diepvries van de Appie, uit zo’n zak, prima) erbij en zachtjes laten garen. Afmaken met Nam Pla (Thaise vissaus) en eventueel wat citroensap en koriander. Groene sla en geen rijst. Vanochtend een ons aangekomen. Het zal de kokosmelk zijn.

Vanavond weer een wild knoflook en spaanse peper feest, kookles in de Smart Kitchen, o.a. voor de winnaars van de Special Bite restaurant van het jaar verkiezing.
Morgen en zondag staan we bij Piet Jonker, tussen de oude rotzooi (ik zou alles wel willen kopen, wat een mooie spullen). Komt allen!!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.