“even” een weekendje naar Vietnam, ja.., je zal maar druk zijn. Ik ben dat momenteel even niet, maar reisgenoten Eric en Bart Jan wel, dus een weekend!
We starten op woensdagavond, het is gelukkig wel een lang weekend, en klimmen aan boord van de KL 877 richting Bangkok. Jonnie Boer zwaait hier vanavond de scepter over de keuken dus dat belooft wat, als het de helft zo lekker is als laatst in Librije’s zusje ben ik happy. We worden welkom geheten door de moeder van Masterchef Estée en wachten na het opstijgen op het voorgerecht, gerookte lamsham met gemarineerde asperges, parelpasta en dragondressing, daarbij nog wat luchtige brokken kaas. We drinken een Spaanse verdejo Cimbrón 2009 maar stappen later over op de viognier van Gayda, niet ver van Carcassonne (F, 2010). Naast de ham staat ook nog een salade, een kunstig bakje met een gevuld zwart eitje met zachte eiermousse, en een eiersalade, ontzettend lekker! Het geheel, mede door de inmenging van Marcel Waanders maakt een meer dan verzorgde indruk, bestek, borden, servetten, het is allemaal even mooi.
Het hoofdgerecht, ik mag er 2 proeven van de lieve mevrouw, bestaat uit langzaam gegaarde kip met Zwolse mosterd, Puy linzen, aardappelmousseline, augurkjes, mini-maïskolf, worteltjes en groene asperges. De kip is top, geweldige cuisson in vaktermen, maar de rest van het garnituur is wat slap, wat niet gek is als je weet dat alles in één bakje uit de oven komt. Het andere gerecht, runderhachée met zoetzure bietjes, pastinaakpuree, zilveruitjes en olijven is minder populair maar eigenlijk lekkerder, en de ingrediënten houden zich veel beter in de oven. De aardige stewardess is het met me eens, brokjes houden het beter dan stukken vlees. We drinken er eerst een pinot noir bij, Ara Pathway uit Marlborough (NZ, 2009), maar dat lijkt wel limonade, dus stappen we over op Heartland cabernet sauvignon van Langhorne creek(AUS, 2008). Er zijn 2 desserts, ik mag weer alles proeven, een chocolademousse die okay is en een citroenmousse met een hart van komkommergel, die nog een aangename tijd blijft hangen. Lekker gegeten op 10 kilometer hoogte, kan niet anders zeggen!