Chef Michel Guérard*** wordt vandaag 88 en dat moeten we vieren. Ik at er ooit zijn vermaarde poulet en soupière aux ecrevisses, zeldzaam lekker maar na even kritisch het recept gelezen te hebben blijkt dat het voor gewone stervelingen niet te doen is.
Als je door het recept gaat, denk aan 20 regels, blijkt dat 6 van die regels elk weer verwijzen naar een recept ergens anders in het boek wat ook nog eens heel ingewikkeld is; een hels werk! We doen het anders vandaag, iets minder Minceur (mager, zijn handelsmerk) maar zeker zo lekker.
We beginnen met de kip; maak het recept van de kippenragout van 28 oktober 2020 en stop bij punt 2. Laat borsten en dijen uitlekken en maak van de rest een lekkere kippenbouillon.
Gaan we naar recept 2; cassoulet van kreeft van 21 januari j.l. en voeg bij de kreeft van punt 9 ook de in stukken gesneden kip (zonder bot) toe. Misschien vind je de saus iets te droog maar ze heeft zoveel smaak dat er nog best wat room bij kan.
Sorry Michel, totaal niet minceur, maar wel superlekker, ik ben normaal niet zo van de surf en turf maar dit is een mooie uitzondering met kreeft en poulet (de Bresse..?). Joyeux anniversaire grand chef!