Knoflook staat vrijdag 3 februari in Julius’ Voorraadkast in de picture, dus geef ik mijn favoriete recept maar weer eens, kip met citroen en knoflook!
Wie gek is op knoflook (ik dus) maakt dit gerecht en zuigt de gare teentjes tussen de vliesjes van de bollen weg (en alles wat er over is smeer ik de volgende dag gewoon op de boterham, want dat zou kostelijke zonde zijn…).
Recept Afdrukken
Kip met citroen en knoflook
Instructies
Wrijf de kippenbouten in met zout en peper en bak ze, samen met de knoflook en citroenen in een braadslede aan in de olie.
Giet de opgewarmde bouillon over de kip en zet samen met de kruiden 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Controleer de gaarheid door een satépen in het gewricht van een kippenbout te steken, als er roze vocht uit komt moet de kip nog wat langer.
Direct serveren, of onder punt 2 slechts 30 minuten in de oven zetten, laten afkoelen, en later nog 30 minuten op 180°C opwarmen.